mamaplus

Un copil de 3 ani s-a rătăcit în zona de frontieră din nordul țării. Unde se aflau părinții micuțului

-
//
08.01.2022

În apropierea de linia frontierei de stat a fost găsit un minor de 3 ani care era dezorientat și speriat. Polițiștii de frontieră l-au recunoscut și împreună au mers la domiciliul acestuia. Cazul a fost consemnat astăzi, 8 ianuarie,  în jurul orei 12:00.

Aflată în misiune de serviciu, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Cuconeștii Noi a identificat un copilaș pe direcția localităților Corpaci-Sadoveni. Copilul era sumar îmbrăcat și dezorientat. Apropiindu-se polițiștii de frontieră au încercat să afle cine este și unde sunt părinții, ca ultimul cu greu să poată răspundă. Însă, a fost recunoscut de către unul din polițiștii de frontieră, care este din aceeași localitate cu familia minorului – sat. Corpaci, raionul Edineț. 

Imediat, patrula Poliției de Frontieră a luat copilul și împreună au mers la casa familiei acestuia. Bunelul a fost cel care a relatat că părinții l-au lăsat la niște cunoscuți, atât timp cât ei vor merge să strângă niște vreascuri din pădure. Copilul probabil s-ar fi luat după părinți și ulterior s-a rătăcit. Cele declarate au fost confirmate după ce polițiștii de frontieră au depistat părinții în pădure. S-a cerut din partea acestora responsabilitate și să se asigure data viitoare că minorul nu va rămâne fără supravegherea maturilor, altfel riscul este să fie lipsiți de drepturile părintești.

În cazul dat a fost anunțată și administrația publică locală, care a precizat că minorul face parte dintr-o familie social-vulnerabilă.