mamaplus

Un copil de 3 ani a rămas blocat într-un automobil, în Capitală. Tatăl a fost găsit după 40 minute

-
//
06.06.2024

Un copil de 3 ani a fost salvat, după ce a rămas blocat într-un automobil. Incidentul s-a produs joi, 6 iunie, pe bulevardul Moscovei din Capitală.

mamaplus

Reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) precizează, într-un comunicat de presă, că pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa SAMU Rîșcani, care a parvenit rapid la fața locului.

„După deblocarea ușii de către colaboratorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, medicul a preluat copilul pentru acordarea primului ajutor medical calificat. Copilul era foarte agitat, transpirat și manifesta o reacție acută la stres. Într-un final, peste 40 de minute a fost găsit tatăl micuțului, care s-a apropiat și a luat copilul”, spun medicii.

În acest context, reprezentanții CNAMUP îndeamnă părinții să manifeste atitudine responsabilă față de copii, să fie mai prudenți și să creeze un mediu sigur și protejat.

„Nu lăsați copiii fără supraveghere, mai ales în perioada caniculară pentru a evita orice situație de risc pentru sătănatea și viața copilului”, se arată în comunicatul emis de CNAMUP.