mamaplus

Un copil de 3 ani a murit după ce a fost mușcat de cap de câinele familiei

-
//
04.11.2021

Un copil de trei ani a murit joi după ce a fost mușcat de câinele familiei. Câinele este rasa presa canario, în vârstă de cinci ani. Din primele informații se pare că animalul era într-un țarc. La un moment dat bunica băiețelului a mers să îl hrănească, iar copilul s-a strecurat printre picioarele acesteia. Animalul s-a speriat și a sărit la copil, mușcându-l de cap. Speriate, rudele copilului au cerut imediat ajutor, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru acesta. Cazul a avut loc în localitatea Mangalia, România.

Unul dintre vecinii familiei băiețelului a declarat că bunica micuțului ar avea probleme cu auzul și câinele respectiv îl țineau în curte pentru pază și protecție. Micuțul de trei ani era singurul copil al familiei. 

Potrivit anchetatorilor, câinele era înregistrat. În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii și procurorii urmând să ia măsurile care se impun în acest caz.

Despre sara presa canario: Câinii din această rasă au un caracter puternic și agresiv înnăscut, având nevoie de un stăpân care să știe să-i domine. Deținut de persoană nepotrivită, acest câine poate deveni periculos, dar cu un stăpân ferm și consecvent el poate fi un companion devotat și agreabil.