mamaplus

Un copil de 2 ani a murit din cauza căldurii din cameră. Pericolul uriaș al deshidratării la copii

-
//
23.05.2022

Un copil de doi ani a murit săptămâna trecută, deoarece dormea ​​într-un dormitor în care temperatura era prea mare. O primă investigație a arătat că baietelul a murit din cauza deshidratării. S-a întâmplat in Belgia, zilele trecute.  Mama în vârstă de 22 de ani se afla acasă, cu cei doi copii ai săi. Cel mai mic copil dormea, în timp ce mama era în altă cameră, cu celălalt copil. La un moment dat și-a dat seama că era prea multă liniste în dormitorul copilului.

Când a mers să arunce o privire, a văzut că băiatul era inconștient și nu dă semne de viață. Salvatorii au încercat să-l resusciteze, însă ajutorul a venit prea târziu.

Mama a fost arestată, iar marți se va decide dacă va fi reținută mai mult timp pentru neglijența care a produs moartea unui copil. Cel mai mare copil a fost plasat în grija tatălui său.

Medicii avertizează că micuțiii sub vârsta de trei ani sunt mai sensibili la căldură decât adulții. Asta pentru că sistemul lor de reglare a temperaturii propriului corp este încă imatur. Dacă nu pot pierde căldura excesivă, temperatura va continua să crească, și există riscul de supraîncălzire sau deshidratare - care îi poate bloca functionarea organelor. Temperatura recomandată în camera copilului este de 22-24 grade Celsius.