mamaplus

Un copil de 12 ani a murit electrocutat, după ce a urcat pe o garnitură de tren

-
//
04.11.2020

Un băiat de 12 ani a murit, marți seară, electrocutat, după ce s-a urcat pe o garnitură de tren, în Gara Petroșani, România. O fată de aceeași vârstă, care îl însoțea, a fost aruncată la pământ de arcul electric.

Două echipaje de pompieri de la ISU Hunedoara au intervenit marți seară, în Gara Petroșani, în urma unui apel care semnalat un incident în care erau implicați doi copii. O fată și un băiat de 12 ani se urcaseră pe o garnitură de tren. Băiatul a fost electrocutat, în timp ce fata a fost trântită la pământ de forța arcului electric creat.

Incidentul a fost semnalat de un bărbat care se afla în apropiere și care a sunat la Serviciul de Urgență 112

Băiatul a rămas blocat pe vagon şi nu dădea semne de viață

„La sosire, echipajele de intervenție au găsit în apropierea unei garnituri de tren oprită în gară o fetiță de 12 ani aflată în stare de agitație ce a fost investigată din punct de vedere medical de pompierii salvatori. Fata a relatat că se află pe unul dintre vagoane cu un băiat de 12 ani, când a fost trântită la pământ de arcul electric format. Băiatul a rămas blocat pe vagon şi nu dădea semne de viață”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Din nefericire, echipele care au sosit la fața locului l-au găsit pe băiat carbonizat. Acestea au putut interveni doar după decuplarea liniei de înaltă tensiune. Trupul copilului a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală Hunedoara.