mamaplus

Un copil de 11 ani a decedat în Spitalul Raional Orhei. Rudele acuză medicii

-
//
20.12.2023

Caz tragic în orașul Orhei. Un băiat de 11 ani a murit, după ce a fost internat cu pneumonie la spitalul raional Orhei.

mamaplus

Incidentul macabru s-a întâmplat în data de 18 decembrie. La adresa redacției noastre s-au adresat rudele copilului, care spun că băiatul ar fi decedat, după ce i-ar fi fost administrat un antibiotic, la care copilul era alergic. Mai mult, minorul ar fi avut probleme cardiace și era monitorizat constant de către medici, mai spun rudele, transmite echipa.md.

TATIANA, RUDA COPILULUI DECEDAT: Fără ca să i se facă proba la antibiotic, fără analize, eu nu știu dacă ei au citit în istorie să vadă că copilul are probleme de inimă, i-a fost introdus un antibiotic în venă. Nu am studii în medicină, dar după cum mi-au explicat alți medici, antibioticele introduse intravenos sunt periculoase și pentru adulți, nu tocmai pentru un copil.  Și automat copilul și-a pierdut cunoștința și s-a învinețit.  Ele s-au speriat și i-au pus în mușchi ceva anti-alergic.

Rudele copilului mai spun că după cele întâmplate, medicii din secția de reanimare au încercat să-l resusciteze, însă fără succes.

TATIANA, RUDA COPILULUI DECEDAT: De urgență l-au coborât din secția de Pediatrie în secția de Reanimare. Și acolo au încercat doctorii să-l resusciteze, dar nu au reușit, și băiatul a decedat.

Am contactat administrația spitalului din Orhei pentru a afla mai multe detalii pe marginea acestui caz. Responsabilii din cadrul instituției au confirmat faptul că în data de 18 decembrie un copil a decedat, după ce a fost internat cu pneumonie în secția de pediatrie, însă au menționat că alte declarații nu vor oferi până la finalizarea anchetei.

De cealaltă parte, oamenii legii declară că circumstanțele în care s-a produs tragedia, dar și cauza exactă a decesului minorului urmează a fi stabilite de către specialiști.

Echipa.md vor continua să monitorizeze acest caz tragic, pentru a afla rezultatele expertizelor medico-legale, care vor arăta cauza exactă a decesului micuțului.