mamaplus

Un copil de 1 an s-a înecat cu o bomboană și a murit. Părinții acuză asistenții medicali

-
//
27.07.2021

Un bebeluș în vârstă de numai 12 luni a intrat în stop cardio-respirator după ce s-a înecat cu o bomboană. Copilul dădea semne de asfixiere când părinții au decis să cheme ambulanța. Chiar dacă asistenții medicali au făcut tot posibilul pentru a-I salva viața, manervrele au fost efectuate prea târziu. Afectați de această situație, părinții micuțului au devenit agresivi și și-au vărsat nervii pe echipajul de intervenție, informează ȘtirileProTV.

Cazul a avut loc în data de 24 iulie, într-o localitate din județul Bihor, România.

”La sosirea la adresa indicată, echipajul a fost agresat verbal și fizic iar ambulanța SMURD a fost vandalizată de către persoanele aparținătoare. Conducătorul ambulanței a suferit contuzii în zona capului și în zona abdomenului, iar ceilalți membri ai echipajului au fost agresați doar verbal”, a declarat maiorul ISU Crișana, Camelia Roșca.

Membrii echipajului SMURD nu au suferit răni grave, nefiind impus transportul acestora la spital pentru îngrijiri medicale.

„În urma evaluării preliminare, copilul a fost preluat în stop cardio-respirator și transportat într-o altă localitate la întâlnire cu echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD Oradea (fiind efectuate manevre de resuscitare pe mașină -n.r). Din nefericire, în pofida manevrelor de resuscitare efectuate, copilul a fost declarat decedat în jurul orei 22:20″, a mai precizat maiorul.

Familia copilului s-a ales cu dosar penal pentru ultraj și distrugere.