mamaplus

Un copil cu autism a fost dat jos dintr-un avion pentru că nu purta mască de protecţie

-
//
18.03.2021

Un băiețel cu autism, în vârstă de 4 ani, a fost dat jos dintr-un avion în SUA pentru faptul că nu purta mască sanitară, transmite BBC. Callie Kimball a declarat pentru presa americană că voia să zboare împreună cu soţul ei şi cu fiul lor, Carter, din Las Vegas spre Arkansas, şi că băiatul are un certificat medical care îi atestează boala.

„Este scutit de la portul măştii, pentru că atunci când o poartă îşi ține respirația. Acest lucru îl sperie şi se poate răni”, a spus femeia, potrivit BBC.

Totuşi, reprezentanții Spirit Airlines nu au ținut cont de certificatul medical prezentat de tatăl copilului şi i-au cerut fie să poarte mască sanitară, fie să coboare din avion. Familia a ajuns până la urmă în Arkansas cu o cursă American Airlines, ai cărei reprezentanți l-au lăsat pe micuțul Carter în avion fără mască. În contextul pandemiei, Spirit Airlines le cere tuturor pasagerilor săi să poarte mască de protecție, cu excepția copiilor mai mici de doi ani.

Totuşi, recomandările anti-COVID-19 aflate în vigoare în SUA spun că pasagerii pot fi scutiţi de portul măştii din motive medicale. Spirit Airlines a reacționat prin intermediul unui comunicat: „Politica noastră nu include scutiri medicale de la portul măştii, indiferent de diagnostic. Angajații noştri au explicat acest lucru unei familii astăzi, dar nu au pus la îndoială statutul medical al nimănui”.