mamaplus

Un copil a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a electrocutat pe un vagon de tren

-
//
23.04.2021

Un copil în vârstă de 12 ani a ajuns în stare gravă la spital în seara zilei de ieri, cu arsuri pe 30% din suprafața corpului, după ce a urcat pe vagonul unui tren şi s-a electrocutat. Vagonul staționa în Gara din Iași.

„Apel în dispeceratul 112 pentru un copil cu un accident prin electrocuție. A fost acolo echipajul de terapie intensivă SMURD. Copilul a căzut de la înălțime după electrocuție prin arc electric, de la firele de înaltă tensiune de deasupra vagonului. Pacientul are o arsură pe 30% din suprafața corporală, estimată a fi de gradul II şi este cu traumatisme multiple prin cădere de la înălțime.

A fost transportat în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”, pentru tratament de specialitate şi internare, cel mai probabil, în terapie intensivă. Nu e nevoie să fie contact cu firul electric, se formează acest arc electric şi arsurile sunt elementul cel mai grav, dar pot fi şi electrocuții cu risc vital, chiar deces”, a transmis Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD Iaşi. 

În acest moment, copilul este conştient, după ce a avut mai multe minute în care s-a aflat în stare de inconştiență.