mamaplus

Un bebeluș s-a născut într-un tren, pe ruta Franța-Germania

-
//
31.01.2023

Un bebeluș s-a născut duminică dimineaţă într-un tren de mare viteză care circula pe ruta Franţa-Germania, a precizat luni Societatea Naţională de Căi Ferate (SNCF) din Franţa, care operează garnitura de tren împreună cu Deutsche Bahn, societatea feroviară germană, relatează AFP.

mamaplus

Șeful de tren a fost informat în jurul orei 08.00, la o oră după ce trenul ICE 9571 plecase din Paris, cu privire la o pasageră care a intrat în travaliu și a anunţat imediat centrul operaţional care administrează ruta TGV Est. 

În urma apelului lansat la bordul trenului, un medic a venit în ajutorul femeii, rezidentă în Germania. Trenul a oprit în mod excepţional la ora 8:10 în gara Lorraine TGV, din comuna Louvigny, departamentul Moselle, astfel încât femeia să poată fi preluată de pompieri și dusă la un spital.

Datorită „caracterului urgent, naşterea a avut loc în tren”, a anunțat o purtătoare de cuvânt a SNCF. „Totul a decurs bine”, iar nou-născutul s-a născut la aproximativ ora 9:10, a precizat aceasta. Trenul şi-a reluat călătoria cu o întârziere de o oră şi 20 de minute, dar nu a mers mai departe de localitatea Karlsruhe, sud-vestul Germaniei.