mamaplus

Un bebeluş s-a născut cu trei penisuri. Este primul caz din lume

-
//
04.04.2021

Un bebeluş din Irak a intrat în istorie încă din primele clipe de viață. Băiețelul s-a născut cu trei penisuri, relatează New York Post. „Din câte ştim, este primul caz de acest gen raportat”, a declarat dr. Shakir Saleem Jabali.

Băiețelul, un kurd din Duhok, a fost adus inițial la spital, la vârsta de trei luni, din cauza faptului că i se umflase scrotul. Cu toate acestea, medicii au observat că băiețelul mai avea două penisuri: Unul, de doi centimetri, lângă organul primar şi un altul, de un centimetru, situat sub scrot. Anomalia este deosebit de misterioasă, deoarece copilul nu a fost expus la medicamente cât timp a fost în uter, iar în familie nu există un istoric de astfel de probleme genetice.

Din cauza faptului că cele două organe suplimentare nu aveau uretre, prin care trece urina, medicii au decis să le îndepărteze chirurgical. Din fericire, operația a decurs fără probleme.

Un caz similar ar fi apărut în India, în anul 2015, însă nu a putut fi verificat.

Chiar dacă este singurul caz de bebeluş cu trei penisuri, nu este singurul copil care s-a născut cu mai multe organe. Primul caz de difalia, anomalia de a avea două penisuri, a fost raportat în 1609 şi afectează unul din cinci până la şase milioane de băieți.