mamaplus

Un bebeluș, născut cu câteva clipe înainte de cutremurul din Maroc

-
//
11.09.2023

O femeie a născut o fetiță cu doar câteva minute înainte de cutremurul devastator din Maroc. Mama și bebelușul erau în spitalul din Marrakech în momentul seismului. Nu au suferit răni, iar medicii, după o evaluare medicală, i-au externat de teama unor replici, scrie BBC.

mamaplus

Khadija a ajuns astfel să locuiască cu bebelușul ei într-un cort pe marginea drumului, transmite digi24.ro.

Nu au fost rănite în urma cutremurului. Spitalul din Marrakech în care se aflau a fost evacuat. După un control rapid, la doar trei ore de la naștere, femeia fost externată cu fetița. 

„Ne-au spus că trebuie să plecăm pentru că le era teamă de replici”, a spus ea. 

Khadija și soțul ei au încercat să ia un taxi sâmbătă dimineață și să meargă la casa lor din Taddart din Munții Atlas, la aproximativ 65 km de Marrakech. Au constatat că drumurile erau blocate de alunecări de teren și au ajuns doar până în satul Asni. De atunci, familia locuiește într-un cort pe marginea drumului principal.

„Nu am primit niciun ajutor sau asistență de la autorități. Le-am cerut pături unor oameni din sat, ca să avem ceva cu care să ne acoperim. Nu-l avem decât pe Dumnezeu”, a spus femeia reporterilor BBC, în timp ce se adăpostea de soare sub o prelată, cu bebelușul în brațe. 

Khadija a declarat că are doar un singur set de haine pentru copil. 

Prietenii din orașul lor natal au spus familiei că locuința lor este grav avariată și că nu știu când ar putea avea un loc potrivit pentru ei. 

Satul Asni se află la doar 50 km de Marrakech, dar oamenii spun că au nevoie urgentă de ajutor. O grămadă de oameni furioși l-au înconjurat pe un reporter ca să se plângă de lipsa ajutorului. „Nu avem mâncare, nu avem pâine și nici legume. Nu avem nimic. Nimeni nu a venit la noi, nu avem nimic", a spus un bărbat. El a povestit că, de la cutremur, locuiește pe marginea drumului principal împreună cu cei patru copii ai săi. Casa lui este încă în picioare, dar toți pereții sunt foarte crăpați și le este mult prea frică să rămână acolo. Au reușit să se întoarcă și să ia niște pături. 

Unii oameni au spus că primit corturi de la autorități, dar că nu sunt suficiente pentru toți oamenii aflați în nevoie.