O mamă a fost acuzată de neglijență gravă, după ce fiul ei a murit din cauza centurilor prea strânse de la scaunul auto, potrivit înregistrărilor de la tribunal. Copilul a murit asfixiat din cauza centurii care îl strângea, iar medicii au descoperit că avea și cinci coaste rupte.
În dimineața zilei de 26 mai 2021, Megan Ford, în vârstă de 35 de ani, din statul american Indiana, și-a așezat fiul în scaunul auto al mașinii pentru a-l duce la bunica lui. După mai bine de 15 minute de condus, Megan a observat că fiul ei era foarte tăcut și nu se mai mișcă. Inițial, ea a crezut că micuțul a adormit. Odată ajunse la fața locului, serviciile de urgență au constatat că bebelușului îi curgea sânge din nas și din gură și că pielea lui se albăstrise. În ciuda manervrelor de resuscitare, micuțul a murit la spital.
Femeia folosea un scaun auto neadaptat kilogramelor și înălțimii copilului
Femeia a declarat autorităților că fiul ei - a cărui vârstă nu a fost dezvăluită - era „puțin agitat” când l-a urcat în mașină. Și pe bună dreptate. Conform anchetatorilor, această folosea un scaun auto neadaptat kilogramelor și înălțimii copilului! Mama acestuia a dezvăluit autorităților că îl așeza pe Kai în același scaun pe care l-a folosit când l-a adus acasă de la spital, după ce l-a născut. Numai că la vremea respectivă, bebelușul cântărea 2 kg, nu 3.7 kg, câte avea cu câteva zile înainte să moară.
Documentele tribunalului obținute de presă americană au indicat că micuțul avea leziuni din cauza centurilor siguranță ale scaunului său auto care erau prea strânse. Autopsia copilului a constatat o vânătaie care corespunde locului unde cataramă a căzut pe abdomenul său, dar și cinci coaste rupte.
Patologul legist Kent Harshbarger a declarat că nu crede că coastele rupte au fost provocate de resuscitarea cardio-respiratorie, dar a spus că nu poate exclude această ipoteză. Harshbarger a mai spus că sângele din gură și din nas ar fi putut fi rezultatul presiunii cauzate de asfixiere. Cauza morții lui Kai a fost catalogată drept „asfixie mecanică probabilă datorată comprimării pieptului și abdomenului”.
Mama copilul este acuzată de neglijență și vătămare corporală.
Presa de peste Ocean a luat legătură și cu tatăl copilului, care a spus că nici el, nici soția lui nu știau cum să regleze centurile și că au aruncat manualul scaunului auto, împreună cu cutia.
Experții recomandă că toți copiii cu vârsta sub 2 ani sau care nu depășesc restricțiile de înălțime și greutate să fie așezați într-un scaun de mașînă orientat cu spatele la sensul de mers, potrivit Academiei Americane de Pediatrie. Copilul poate începe apoi să folosească un scaun auto orientat cu fața la direcția de mers și apoi, în cele din urmă, un scaun înălțător. Este important că centurile de siguranță să fie ajustate pe măsură ce copilul crește și să nu fie prea strânse, ca în cazul micuțului Kai.