mamaplus

Un bebeluș a murit, după ce a fost „uitat” de părinți în mașină câteva ore la peste 32 de grade

-
//
20.06.2022

Sfârșit cumplit pentru un bebeluș de trei luni, care a murit, după ce a fost lăsat de părinți în mașină, câteva ore, în timp ce teperaturile au trecut de 32 de grade. Autoritățile au fost chemate, după ce copilașul a fost găsit inconștient, în Pennsylvania, SUA. În ciuda eforturilor medicilor, pentru micuț nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat mort la fața locului.

Mai târziu, bebelușul a fost identificat ca fiind Kayden Nguyen, iar incidentul este sub investigație. Poliția a stabilit că micuțul a fost lăsat în vehiculul unui părinte timp de câteva ore și a fost nevoie de intervenția polițiștilor de la omucideri.

Kayden a fost al cincilea copil care a murit într-o mașină fierbinte anul acesta în Statele Unite și, în medie, 38 de copii mor pe an în mașini încinse.

Un copil de un an a murit pe 19 mai după ce a fost găsit într-un vehicul în afara unui centru de zi din Memphis, Tennessee. La începutul aceleiași luni, o fetiță de opt luni a murit după ce a fost lăsată ore întregi într-o mașină în timp ce tatăl ei era arestat la o secție de poliție din Georgia.

Atenție părinți! Nu lăsați copiii în mașina închisă nici pentru câteva secunde!

Pe de altă parte, cei care își lasă copiii în mașină ar putea să nu înțeleagă pericolul în care se află sau să nu ia în considerare cât de repede se pot încălzi mașinile.

Temperatura interioară a unei mașini poate crește rapid. 80% din creșterea totală a temperaturii are loc în primele 30 de minute. Temperaturile din interiorul mașinii le pot depăși adesea pe cele din exterior cu până la 50 de grade.

Reprezentanții centrelor pentru controlul bolilor spun că nu este niciodată sigur ca micuții să fie lăsați nesupravegheați într-o mașină, pe orice vreme, chiar și cu geamul întredeschis.