Un bebeluș a fost adus pe lume pentru a salva alte vieți

-
//
22.02.2019

Însărcinată în 18 săptămâni, o viitoare mamă a primit o veste dureroasă. Fetița ei nenăscută suferea de o boală genetică rară și s-ar fi născut fără creier. Cu inima sfîșiată de durere, femeia a hotărât să ducă sarcina până la capăt, astfel încât organele fiicei sale să fie donate pentru a salva alte vieți.

După ce au aflat de la medici că fiica lor suferea de anencefalie, o malformație genetică în urma căreia bebelușii se nasc fără un creier format complet, Krysta și Derek, doi tineri din Cleveland, au luat o hotărâre extrem de curajoasă.

Chiar dacă fiica lor nu avea nicio șansă să supraviețuiască mai mult de câteva minute după naștere și în ciuda recomandărilor medicilor de a întrerupe sarcina, cei doi au hotărât să meargă mai departe.

Bebelușul lor s-a născut, așa cum spuseseră medicii, fără creier și a trăit doar câteva zile. O viață scurtă, dar care înseamnă o nouă șansă de supraviețuire pentru alți bebeluși. Acesta a fost și motivul pentru care părinții au vrut să ducă sarcina la termen: pentru ca organele fiicei lor să fie donate.

„Păstrarea sarcinii a însemnat că putem să îi donăm organele, așa încât alte mămici să aibă șansa de a-și duce acasă bebelușii, chiar dacă noi nu vom putea face asta. Ea a fost sursa noastră de putere! Am rezistat în toată perioada asta doar cu gândul la ea, la miracolul pe care îl va aduce pentru atâtea alte familii”, a declarat Krysta, mama bebelușului.

Cu toate că a fost prea scurtă, viața ei a însemnat o nouă șansă pentru alți doi bebeluși, după ce inima și plămânii ei au fost donați. 

Sursa