mamaplus

Un bebeluș de o lună a fost vaccinat din greșeală anti-COVID. Cum s-a întâmplat și cum se simte copilul

-
//
24.09.2021

Un bebeluş de o lună a fost vaccinat „din greşeală” în Turcia împotriva COVID-19, însă se simte bine de atunci, a dezvăluit joi un medic care i-a urmărit evoluția, provocând o vie emoție în jurul primului caz cunoscut în lume de vaccinare a unui sugar împotriva coronavirsului, relatează AFP.

Potrivit lui Zafer Kurugol, cadrul medical din regiunea Izmir care a administrat vaccinul a realizat imediat greşeala şi a alertat autoritățile. Transferat la Spitalul Universitar Egee, bebeluşul a fost supus mai multor teste, inclusiv monitorizarea ritmului cardiac. Plasat sub supraveghere medicală, medicii nu au constatat efecte negative după o săptămână.

În prezent în vârstă de 4 luni, bebeluşul continuă să fie examinat cu regularitate de către medic şi starea lui de sănătate este în continuare bună. Analizele au arătat că a dezvoltat anticorpi împotriva COVID-19, a adăugat specialistul în boli infecțioase care nu a dorit să dezvăluie numele vaccinului administrat.

Două tipuri de vaccin, BioNTech/Pfizer şi CoronaVac, sunt utilizate în prezent în Turcia.

La începutul anului, Turcia a autorizat utilizarea vaccinului CoronaVac împotriva coronavirusului, produs de compania chineză Sinovac, transmite Agerpres. La scurt timp după anunțul privind autorizarea de urgență acordată de Institutul turc pentru medicamente şi echipamente medicale, ministrul sănătății al Turciei, Fahrettin Koca, s-a vaccinat în fața camerelor de filmat, urmat de membri ai Consiliului ştiințific turc.