mamaplus

Un bebeluș de două zile a fost transportat de SMURD de la Chișinău la București. Micuțul va fi operat

-
//
18.12.2019

Un nou-născut a fost transportat astăzi de un echipaj aero-medical SMURD de la Chișinău la București. Micuțul care s-a născut acum două zile urmează a fi supus unei intervenții chirurgicale în țara vecină.

Un echipaj aero-medical SMURD Iaşi a efectuat o intervenţie aeriană pentru un nou-născut din Republica Moldova. Echipajul a avut misiunea de a transporta băiatul născut acum două zile de la Chişinău la Bucureşti. Bebelușul născut la Institutul Mamei şi Copilului din municipiul Chişinău are nevoie urgentă de o intervenţie chirurgicală, care urmează să fie efectuată la Spitalul Marie Curie din Bucureşti.

Cu o ambulanţă de terapie intensivă, copilul a fost adus pe stadionul Dinamo, de unde a fost preluat de echipa aero medicală SMURD. Medicii şi paramedicii vor monitoriza starea copilului pe parcursul zborului, pentru ca acesta să ajungă în siguranţă în capitala României.

Potrivit IGSU aceasta este a cincisprezecea intervenţie aero – medicală SMURD realizată în anul 2019 pentru cetăţenii Republicii Moldova.