mamaplus

Un bebeluș de două luni a murit după o săptămână de tuse și vomă. Mama va fi cercetată penal pentru că nu s-a adresat medicilor

-
//
15.02.2023

Un bebeluș de două luni a decedat după o săptămână de tuse și vomă. Mama copilului nu s-a adresat doctorilor pentru a cere ajutor și a încercat să trateze singură micuțul.

mamaplus

Cazul a avut loc în localitatea Cremenciug, stânga Nistrului, iar învinuita are 23 de ani. Copilul a venit pe lume pe 11 mai 2022, cu o lună înainte de termen, iar doctorii spun că din acest motiv avea imunitatea slăbită, transmite realitatea.md.

La externare, mamei i s-au oferit recomandări de îngrijire și igienă a bebelușului. Pe 27 iunie, copilul a început să manifeste primele simptome ale îmbolnăvirii, vomita frecvent după alăptare, avea tuse și somnolență.

Mama nu s-a adresat medicilor, nu a cerut ajutor și nu a întreprins măsuri pentru tratament, Peste o săptămână, bebelușul a decedat. Expertizele au arătat că acesta avea pneumonie bilaterală purulentă. Pe numele femeii a fost deschis un dosar penal.