mamaplus

Un bebeluș de 9 luni s-a stins din viață din cauza infecției cu COVID-19

-
//
23.02.2022

Un băiețel în vârstă de 9 luni, din Suceava, a pierdut lupta cu COVID-19. Potrivit autorităților din România, bebelușul nu prezenta alte comorbidități.

Părinții copilului sunt din județul Suceava dar copilul era născut în Germania. La începutul acestei luni, în data de 9 februarie, mama a venit cu copilul acasă, la Suceava, cu autoturismul personal. Starea de sănătate a copilului nu era foarte bună și în data de 10 februarie a făcut stop cardio-respirator acasă. Mama a apelat la serviciul de urgență 112, copilul a fost resuscitat de echipajul de la Ambulanță și apoi din nou la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, conform medicilor suceveni.

În ciuda eforturilor echipelor medicale, copilul a murit. Testul rapid pentru COVID-19 a fost negativ, dar rezultatele ulterioare ale testului RT PCR au arătat că bebelușul era infectat cu SARS-CoV-2.

Având în vedere timpul la care s-a manifestat boala, rezultă că infectarea s-a produs în Germania. Singura leziune descoperită la necropsie a fost pneumonia provocată de COVID-19. Copilul nu avea ale boli cunoscute.