mamaplus

Un bebeluș de 7 luni a murit din cauza frigului, fiind uitat de părinți afară

-
//
08.12.2020

Un caz cutremurător a avut loc în Rusia zilele trecute. Potrivit presei, trupul neînsuflețit al unei fetițe de numai 7 luni a fost găsit zăcând în zăpadă de câțiva vecini. Întâmplarea tragică a avut loc în orașul Kîzîl din Republica Tuva, Federația Rusă.

Ajunși la fața locului în dimineața zilei de 6 decembrie, oamenii legii au constatat decesul micuței și faptul că părinții acesteia se aflau în stare de ebrietate avansată. Atât mama cât și tatăl copilei decedate nu au putut explica de ce și, mai ales, în ce condiții și-au uitat copilul afară, la minus 30 grade Celsius.

Potrivit martorilor, bebelușa zăcea pe zăpadă semi-dezbrăcată, fără suflare și cu semne de hipotermie accentuată. Vecinii mai spun că părinții se aflau demult în vizorul autorităților și au fost privați de drepturile părintești asupra altor trei copii care au ajuns în orfelinate.

Moartea bebelușului a provocat nemulțumirea opiniei publice în privința activității organelor care se ocupă de protecția copilului și a asistenților sociali care monitorizau familia respectivă.

”Nu trebuie să vă fie rușine să luați copiii din mâinile celor care consumă alcool! Alcoolul pune în pericol viețile a mii de copii!”, spun unele voci pe rețelele sociale.

Pe marginea acestui caz a fost deschis un dosar penal pentru ”uciderea unui minor”, iar ulterior va fi stabilită și pedeapsa pentru mama copilului.