mamaplus

Un bebeluș de 5 luni a murit intoxicat cu fum, după ce casa a luat foc

-
//
19.01.2021

La doar o zi după ce fusese creștinat, un bebeluș de numai cinci luni a murit, cel mai probabil intoxicat cu fum, după un incendiu. Jarul căzut din sobă a aprins camera în care se aflau micuțul și frățiorii lui, de doi și trei ani. Pe primii doi, mama i-a scos teferi. Mezinul a ajuns și el la aer, dar nu mai respira.

Tragedia s-a petrecut în miezul zilei într-o localitate din județul Neamț, România. Tatăl copiilor era plecat să cumpere mâncare. Iar mama a ieşit pentru câteva minute, să aducă apă. În urma ei, casa a fost înecată în fum.

Femeia a alergat să-şi scape copiii de moarte. I-a salvat pe cei doi mai mari și a reușit să iasă la aer și cu cel mic. Bebeluşul nu mai respira, însă.

”În cameră erau trei copii. Aceştia au fost evacuaţi de către mama lor. Din păcate pompierii au găsit un sugar de cinci luni ce nu prezenta semne vitale. Au acordat măsuri de resuscitare dar din păcate nu a răspuns manevrelor.”, a declarat Irina Popa, ISU Neamţ.

În acest context dureros, părinții sunt rugați să nu își lase copiii nesupravegheați și să apeleze la ajutorul rudelor sau al vecinilor dacă au necesitate stringentă de a ieși din casă, chiar și pentru câteva minute.