mamaplus

Un bebeluș de 5 luni a murit în circumstanțe bizare, fiind atacat de o coțofană

-
//
10.08.2021

O familie australiană își plânge copilul de cinci luni, mort în urma unui incident bizar, care a implicat niște păsări din parc. Mia, o fetiță în vârstă de cinci luni, era purtată de mama sa în brațe, duminică, în momentul când a fost atacată de o coțofană în parc. Mama a încercat să-și protejeze fiica fugind de pasărea agresivă dar s-a împiedicat și a căzut, iar copilul a fost rănit la cap în cădere. Mia a murit la spital din cauza rănilor suferite.

"Chiar și pentru un paramedic, este un incident incredibil de rar și de tragic. A fost o scenă extrem de tulburătoare. Gândurile mele se îndreaptă către părinți", a declarat Tom Holland, unul dintre salvatorii care au intervenit la locul nefericitului eveniment.

Rudele au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a acoperi cheltuielile de înmormântare a micuței Mia și pentru a-i ajuta pe părinții acesteia, Jacob și Simone.

Coțofenele sunt cunoscute pentru faptul că își apără cu agresivitate cuibul, mai ales în timpul sezonului de reproducere care acoperă perioada iulie - decembrie în Brisbane. Agresivitatea le-a creat coțofenelor australiene o reputație înfricoșătoare, consolidată și de lungimea de aproximativ 40 de centimetri pe care o ating aceste păsări. Site-ul dedicat Magpie Alert a consemnat 1.231 de atacuri ale coțofenelor în statul australian Queensland în decursul lui 2020.