mamaplus

Un bebeluş de 4 luni a fost smuls din braţele părinților de o maimuță și ucis sub ochii lor

-
//
19.07.2022

Un bebeluş de patru luni a fost smuls din brațele părinților săi și aruncat de la etaj, în India, săptămâna trecută. Incidentul înfiorător a avut loc în satul Dunka, în statul Uttar Pradesh. Nirdesh Upadhyay stătea pe terasa casei sale cu trei etaje împreună cu soția și fiul lor. Cei trei se bucurau de o seară liniştită de vineri, când mai multe maimuţe s-au urcat pe acoperiș și i-au înconjurat.

După eforturi zadarnice de a îndepărta maimuțele, proaspeții părinți au fugit spre scări în încercarea de a scăpa, dar Nirdesh, care-și ducea fiul în brațe, s-a împiedicat și a lăsat copilul să cadă. Într-o fracțiune de secundă, înainte ca oricare dintre părinți să poată reacționa, una dintre maimuțe l-a prins pe băiețel de picior și l-a aruncat de pe acoperiș.

Maimuțele au atacat localnicii în repetate rânduri

Părinții au reușit să intre înapoi în casă și au coborât în fugă scările pentru a sări în ajutorul fiului lor, dar copilul ar fi murit pe loc, potrivit informațiilor presei locale. Incidentul este acum investigat de autoritățile de la secția de poliție Shahi, iar o anchetă este în curs de desfăşurare. 

Uttar Pradesh găzduiește o populație uriașă de maimuțe rhesus, care se plimbă libere prin multe dintre orașele statului. Deși primatele sunt în general capabile să trăiască în relativă armonie alături de oamenii care locuiesc în zonă, există o serie de cazuri documentate de maimuțe care atacă localnicii, în special copiii.