mamaplus

Un bebeluș a căzut din mașină și a murit. Ce spun martorii accidentului

-
//
27.07.2023

Tatăl bebelușului de 9 luni, care a căzut din mașină, împreună cu mama sa, și a decedat, susține că nu s-ar fi certat cu soția în momentul producerii tragicului incident, cum se vehicula, ci că femeia se afla pe bancheta din spate, cu fiul lor, însă martorii spun altceva.

mamaplus

În cadrul unei emsiunui, tatăl micuțului a declarat că nu a observat cum s-a deschis portiera și s-a întâmplat tragedia, el fiind în discuție cu un pasager așezat pe bancheta din față, transmite Unimedia.

Oamenii din satul în care locuiește familia spun că mama bebelușului, în vârstă de 40 de ani, avea parte de violență în familie.

„Aveau 4 copii și acesta era al cincilea. Prima era o fată, s-a căsătorit devreme. Ea era însărcinată când i-au spus medicii că e bolnav copilul. Totuși, l-a născut, cu o gaură în inimă. Au stat atunci în spital. Eu când am văzut băiețelul la biserică, parcă îl văd și acum, așa un băiețel bălănel, frumușel, odată nu a plâns, am văzut că se dezvolta foarte bine, la lunile pe care le avea, arăta bine. Fratele ei mai mic, știind situația, a venit de peste hotare, a luat-o și au mers și au făcut operație băiețelului. Cu băiețelul era tot bine, dar între ei nu era bine”, a povestit o localnică din sat.

O altă localnică povestește că femeia s-a căsătorit la 15 ani, iar imediat după căsătorie bărbatul a început să o bată.

„Ea s-a căsătorit cu el la 15 ani. Ea nu a văzut lume, se teme singură de ea. El a luat-o în mâna lui și dintr-o dată uciganie și stai acolo unde te-am pus. Ea nu are dreptul la vorbă, la nimic, foarte greu își expune părerea ei, ce vrea ea. Foarte urât din partea lui, tare o bătea, o înșela, când cu una, când cu alta, o îmbăta, o prostea. Îți imaginezi să trăiești cu un bărbat care își bate joc în halul ăsta”, a mai spus femeia.

Primarul satului Bălceana spune că tatăl băiețelului se afla la evidența Poliției, pentru că era violent în familie.

„Altceva nu a fost, erau oameni liniștiți, el lucra la noi la cazangerie. Era o familie vulnerabilă, cu 5 copii. Mama nu lucra nicăieri, tatăl cu salariul de 5.000 de lei, vă imaginați. Dar să zic că se vorbea despre ei ceva de rău, nu s-a auzit”, a spus aceasta.

Femeia, care a fost intervievată mai spune că a auzit de la martorul care a fost prezent la fața locului, cum s-a produs tragedia.

„A văzut cum cade Nastea, cu tot cu băiețel. Băiețelul i-a zburat din brațele ei, iar ea s-a rostogolit. El la vreo 20 de metri s-a oprit și când a coborât din mașină, era așa de beat, încât a căzut pe spate. Apoi el s-a ridicat și s-a dus nu la băiețel întâi, ci la Nastea și i-a spus: „Nastea, ce ai făcut, Nastea?”. Apoi s-a întors, a urcat în mașină și s-a dus acasă, și-a pus mașina în ogradă. El a spus că nu e vinovat, că el era la volan și ea a sărit singură”, povestește femeia.

„Mama copilului era jos, iar copilul – la 1 metru de la picioarele ei, fără suflare”

Bărbatul care a văzut cum s-a produs tragedia a povestit ce s-a întâmplat în acele clipe de groază.

„Ei veneau cu mașina dinspre Lăpușna. Am văzut că portiera era deschisă și am strigat la el, l-am oprit și se vede că nu a auzit, a mers mai departe. Unde te cobori la Primărie este o porțiune de beton, eu îl urmăream, mă uitam din urma lui și în acel timp s-a văzut că din mașină a căzut ceva jos. Am alergat încolo, era mama copilului jos, copilul la 1 metru de la picioarele ei. Copilul era fără suflare, i-am acordat ajutor medical, i-am băgat degetul în gură, pentru că își înghițea limba. El a început să respire, a respirat așa adânc, în acel timp a venit și ambulanța, medicii i-au pus o injecție în mâna dreaptă, apoi masca respiratorie”, a spus el.

„Șoferul avea viteză mică, vreo 30-40 km la oră. În acel timp, el s-a oprit, s-a coborât și îi spunea soției sale: „De ce ai făcut asta? Că a murit Bogdănel”. În acel moment copilul a început să respire și i-am spus că nu a murit, băiatul e viu. Ea era os, se chinuiau niște bărbați să o ridice de jos”, a mai relatat martorul.

Tatăl bebelușui decedat, în vârstă de 45 de ani, spune că accidentul s-a produs în timp ce se deplasa spre casă. El afirmă că în mașină se aflau 3 pasageri – un bărbat pe bacheta din față, iar soția sa și bebelușul de 9 luni – pe bancheta din spate. Acesta susține că nu-și amintește cum s-a deschis ușa mașinii, întrucât era concentrat la discuția cu pasagerul din față. Bărbatul a mai spus că polițiștii i-au sechestrat automobilul, dar nu a vrut să mărturisească în ce stare era în ziua producerii accidentului, când a urcat la volan.

Imediat după incident, bărbatul a fost supus testării alcoolscopice și s-a stabilit o concentrație de 1,11 mg/l alcool în aerul expirat. La spital, femeia a fost și ea testată alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,15 mg/l în aerul expirat.