mamaplus

Un bărbat și-a zgâlțâit până la moarte fiul de șapte luni, fiind supărat că nu se oprea din plâns

-
//
23.11.2021

Tragedie fără margini. După ce și-a zgâlțâit până la moarte fiul pentru a-l opri din plâns, Evander Wilson l-a îmbrățișat pe băiat și i-a spus ''tăticului tău îi pare rău''.

Jakobi Wilson s-a născut prematur la doar 10 luni după primul copil al cuplului. Mama lui avea 18 ani, iar tatăl său avea atunci 20. Micuțul Jakobi și-a petrecut primele trei luni în spital, dar a reușit în sfârșit să se alăture familiei sale în ianuarie 2020. În noaptea în care a murit, Wilson s-a supărat pentru o sticlă de băutură răcoritoare care nu a ajuns cu pizza pe care o comandase pentru cină.

De teamă că bărbatul o va lovi, partenera lui a pus copilul în scaunul de mașină, în fața televizorului. Wilson a târât-o de păr și a lovit-o de câteva ori cu pumnii, iar Jakobi a început să plângă. Bărbatul l-a ridicat pe copil şi l-a zgâlțâit până la moarte.

Înainte de a recunoaşte ce a făcut, bărbatul ar fi încercat să dea vina pe mamă

Procurorul Neil Hutton a declarat luni că capul lui Jakobi a lovit genunchiul lui Wilson. Bebelușul încă plângea când bărbatul l-a pus înapoi în scaunul mașinii. Mama lui a început să intre în panică când Jakobi a început să se albească la față și ambii părinți au urmat instrucțiunile paramedicilor, efectuând manevre de prim-ajutor până la sosirea echipajului de specialitate.

Copilaşul a murit la spital în acea noapte. Mama lui a spus că familia a fost sfâșiată de moartea lui: ''M-am învinuit atât de mult, mă gândeam constant că dacă aș fi ieșit mai devreme din relația aceea violentă, nu l-aș fi pierdut niciodată pe Jakobi''. Dar ea a mai spus că nu a crezut că Wilson era capabil de ceea ce a făcut în noaptea aceea.

Bărbatul a fost acuzat inițial de crimă, dar a pledat vinovat pentru omucidere din culpă, pe motiv că a fost neglijent. Avocatul său, Sam Andrianakis, a spus că Wilson a avut parte de un trecut tulbure, a fost expus la droguri și la violență fizică și psihologică: ''Se învinovățeşte doar pe sine'', a adăugat el.

Însă judecătorul Elizabeth Hollingworth a remarcat că Wilson a încercat să dea vina pe mama băiatului, susținând că ea l-a lăsat jos, iar el o acoperă: ''Sunt lucruri destul de dezgustătoare de spus în contextul a ceea ce s-a întâmplat''. O sentință în acest caz urmează să fie pronunțată.

mamaplus