mamaplus

Un bărbat și-a ucis soția și cei 4 copii, afirmând că auzea „voci”

-
//
29.12.2023

Un bărbat în vârstă de 33 de ani a recunoscut că şi-a ucis soţia şi cei patru copii la Meaux, în apropiere de Paris, susținând că „a auzit voci” care îi spuneau să „facă rău”, a declarat joi procurorul Jean-Baptiste Bladier, citat de Hotnews.

mamaplus

Potrivit rezultatelor autopsiei cadavrelor, descoperite luni seara, mama în vârstă de 35 de ani şi fiicele sale, în vârstă de 10 şi, respectiv, 7 ani, au fost „victimele a circa zece lovituri de cuţit fiecare”, „administrate cu o violenţă extremă”, a precizat procurorul Bladier, într-un comunicat.

Băieţii, în vârstă de 4 ani şi, respectiv, 9 luni „au fost înecaţi”, a adăugat el. Modul în care au fost comise crimele a fost confirmat de către tată în timpul audierilor.

Acesta din urmă a declarat totodată că „nu a putut identifica un factor declanşator al faptei sale”, a scris procurorul. Criminalul a mai declarat că, de la comiterea faptelor „nu a mai simţit nimic” şi „s-a simţit gol”.

Problema urmăririi psihiatrice s-a pus imediat pentru acest bărbat, care urma un tratament pentru tulburări psihotice şi depresive. Potrivit procurorului, acesta „a indicat că şi-a luat medicaţia zilnică care îi fusese prescrisă - în context extrajudiciar - din 2019, dar că nu o mai luase din 24 decembrie”.

Data exactă a tragediei nu a fost comunicată de către parchet.

Poliţia a descoperit cadavrele luni seară în diferite încăperi ale domiciliului familiei, într-o reşedinţă din Meaux. Autorităţile fuseseră alertate de către vecinii îngrijoraţi de lipsa unor veşti despre mamă. Procurorul a cerut inculparea tatălui şi plasarea acestuia în arest preventiv.