mamaplus

Un bărbat și-a abuzat sexual fiul vitreg și și-a bătut soția mai mulți ani la rând

-
//
11.02.2022

Un moldovean a fost condamnat la zece ani și opt luni de închisoare după ce l-a abuzat sexual pe fiul său vitreg în vârstă de 14 ani. Potrivit informațiilor, totul s-a întâmplat în perioada anilor 2020 – 2021. Bărbatul condamnat avându-l în îngrijire și educație pe minor, care este fiul soției sale din prima căsătorie, folosindu-se de faptul că nimeni nu se afla acasă, în repetate rânduri l-a abuzat sexual.

Potrivit poliției, bărbatul din diverse motive i-a aplicat fiului vitreg multiple lovituri pe diverse părți ale corpului cu mâinile. La fel, acesta s-a exprimat cu cuvinte necenzurate în adresa victimei minore, provocându-i părții vătămate dureri fizice și suferințe psihologice considerabile.

Pe lângă aceasta, bărbatul a aplicat violența fizică în raport cu soția sa în perioada anilor 2017-2021. Și aici învinuitul a aplicat forța fizică și psihică de nenumărate ori, inducând femeia într-o sferă psiho-emoțională de frică.

În scopul de a-și impune voința și controlul personal, i-a aplicat soției sale multiple lovituri pe diverse părți ale corpului cu mâinile, picioarele și cu o bară metalică.

Pentru cele săvârșite, bărbatul a fost condamnat pentru acțiuni violente cu caracter sexual și violență în familie. Prin sentința din 07 februarie 2022, un bărbat a fost condamnat prin cumul parțial al pedepselor stabilite, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Poliția mai spune că ținând cont de faptul că inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor indicate în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

Prin urmare, sentința va fi contestată cu apel de către procurori, ținând cont de blândețea pedepsei aplicate inculpatului. De menționat că procurorii insistă asupra aplicării unei pedepse mai aspre, sub formă de închisoare pe un termen de 16 ani de închisoare cu executarea pedepsei închisorii în penitenciar de tip închis.