mamaplus

Un băiețel de 6 ani și-a salvat mama însărcinată în 26 de săptămâni

-
//
25.06.2020

Copiii mici sunt de obicei foarte activi. În general avem de povestit mai degrabă poznele pe care le-au făcut la acea vârstă decât lucrurile cu adevărat geniale. Povestea care urmează este însă o excepție, pentru că vorbește despre un băiețel de 6 ani care a dat dovadă de curaj și și-a salvat astfel mama însărcinată de la moarte. 

Nicki Lewis, în vârstă de 31 de ani, din Staffordshire (Marea Britanie) era însărcinată în 26 de săptămâni. Într-una din zile s-a învoit de la serviciu și a venit acasă mai devreme pentru că nu se simțea deloc bine. Seara, la puțin timp după ce soțul ei, Sam, a plecat la serviciu, femeia a început să se simtă din ce în ce mai rău. Era acasă doar cu Max, fiul ei în vârstă de numai 6 ani. Băiețelul, deși atât de mic, și-a dat seama că ceva nu este în regulă cu mama lui. Îngrijorat, puștiul a intrat de mai multe ori în camera ei pentru a vedea cum se mai simte. La un moment dat, instinctul i-a spus că se întâmplă ceva nefiresc și a făcut cel mai bun lucru pe care îl putea face. A sunat-o speriat pe mătușa lui, Sonia, spunându-i că „mama respiră foarte caraghios”. Femeia a realizat gravitatea situației și a alertat serviciul de urgență, după care a pornit și ea spre domiciliul lui Nicki, ajungând practic în același timp cu paramedicii.

Micuțul Max a dat încă o dată dovadă de istețime și curaj, după ce făcuse deja cel mai important lucru, acela de a-și suna mătușa și a-i spune ce se întâmplă cu mama lui. Băiatul a așteptat echipa de salvare urcat pe un scăunel, în fața ușii, pentru a ajunge la chei. Când au ajuns salvatorii, el a scos cheile din broască și le-a împins prin cutia de scrisori, așa încât aceștia să poată descuia ușa din exterior.

Ambulanța a transportat-o pe Nicki de urgență la spital, unde a fost diagnosticată cu sepsis.

Câteva luni mai târziu a venit pe lume și sora lui Max, Willow. Sam Lewis, tatăl puștiului genial, a declarat pentru Stoke Sentinel: „Suntem recunoscători în fiecare zi pentru ceea ce a făcut Max. Când ne uităm în urmă și ne gândim ce ar fi putut să se întâmple… Ca orice copil de 6 ani, poate fi uneori și foarte obraznic. Dar de fiecare dată ne amintim că a salvat viața mamei și implicit pe a surorii lui. Suntem Femeia a rămas internată o săptămână, iar după ce s-a recuperat medicii i-au spus că dacă fiul ei nu ar fi acționat rapid, ar fi murit cu siguranță.norocoși că avem un copil atât de curajos și inteligent.”