mamaplus

Un băiețel de 5 ani a murit brusc, după ce a băut o gură de apă rece pe caniculă

-
//
29.07.2022

Un băiețel a murit brusc, după ce a vrut să se răcorească pe caniculă, toropit de temperaturile de peste 40 de grade Celsius. Încins de temperaturile caniculare, micuțul Samir în vârstă de 5 ani, a vrut să-şi stingă setea cu apă rece ca gheața. Gestul i-a fost, însă, fatal. Băiețelul s-a prăbuşit pe stradă, acolo unde cu doar câteva clipe în urmă se juca împreună cu prietenii săi.

Ziua tragică începuse ca oricare alta pentru Samir Mohamed, care ieşise la plimbare cu bicicleta, alături de mai mulți copii din vecini. Se jucau cu toții în oraşul egiptean Tanta, situat între Cairo şi Alexandria, când micuțul de 5 ani s-a oprit să bea o gură de apă. S-a prăbuşit imediat la pământ, iar medicii nu au reuşit să-i salveze viața. Copilul a decedat în drum spre spital.

Care este, totuşi, motivul morții misterioase? Doctorii spun că de vină ar fi probleme legate de circulația sângelui. 

Cardiologul Alaa el-Ghamrawy avertizează că apa rece, consumată la temperaturi mult prea ridicate, poate avea efecte catastrofale asupra inimii şi sistemului circulator, relatează Mirror

"Când consumăm apă rece brusc, mai ales după ce am făcut efort fizic, acest lucru poate duce la stimularea nervului vag, cel care controlează în mare măsură funcții importante ale organismului, inclusiv bătăile inimii. Poate provoca aritmie cardiacă şi chiar oprirea inimii. Astfel, pune în pericol viața oamenilor", a explicat medicul, potrivit presei locale. 

Alaa el-Ghamrawy a mai precizat că apa rece poate cauza şi dureri în gât, stimulând de asemenea şi infecțiile bacteriene şi virale.