mamaplus

Un băiețel de 10 ani a murit după ce s-a lovit la cap în timp ce juca fotbal

0
//
14.04.2021

Adidaşii cu câteva numere mai mari pe care îi purta băiatul în momentul incidentului ar fi fost un factor al tragediei, potrivit anchetatorilor. Băiețelul, care visa să devină fotbalist profesionist, stătea în poartă și s-a lovit la cap în momentul în care a sărit ca să prindă mingea. Profesorii au sunat la numărul unic de urgență, dar ambulanța nu a mai ajuns. Directorul şcolii ar fi spus dispecerului că acesta s-ar fi rănit după ce ar fi căzut într-o baltă.

Băiatul a fost dus apoi acasă de către mama sa, care a decis în urma leziunilor sale să meargă cu el spital. În ciuda eforturilor depuse de medici, acesta a murit 5 zile mai târziu, potrivit The Sun. Cazul a avut loc în Marea Britanie.

Colegii de școală au declarat poliției că Yasir era în poartă atunci când a încercat să apere o minge şi „s-a lovit cu capul de un perete”, pe 12 noiembrie, anul trecut. După 90 de minute și încă nicio urmă de ambulanță, directorul adjunct a făcut un al doilea apel de urgență anunțând că starea lui Yasir s-a „îmbunătățit” și a început să vorbească.

În înregistrările făcute publice în instanță, dispecerul a putut fi auzit cerându-şi scuze pentru întârziere și a dat vina pe faptul că serviciul este „extrem de ocupat” din cauza numărului crescut din acea zi, fapt datorat pandemiei de coronavirus. Ea a solicitat sfatul supraveghetorului și al unui paramedic înainte de a anula ambulanța după ce mama lui Yasir a spus că își va duce fiul acasă. Totuşi, mama băiatului a declarat că dacă ar fi primit o imagine mai clară a stării sale de sănătate „ar fi luat o decizie diferită”.

Profesorilor li s-a spus să transmită familiei ca în cazul în care copilul dezvoltă noi simptome să sune de urgență la ambulanță sau să îl aducă la spital. Mai târziu, în acea zi, starea sa s-a deteriorat și a fost transportat la Spitalul de Copii din Birmingham, unde a murit cinci zile mai târziu, pe 17 noiembrie.

Adidaşii prea mari, un factor care ar fi dus la moartea copilului

Femeia le-a informat pe mama şi bunica elevului despre pantofi, dar acestea au spus că pur şi simplu aceia erau cei pe care i-a vrut el. O anchetă este încă în desfăşurare pentru a se stabili care au fost cauzele exacte şi ce a dus la moartea lui Yasir.