mamaplus

Un autocar plin cu copii s-a răsturnat pe o șosea din Bulgaria. 12 pasageri au ajuns la spital

-
//
15.08.2022

Un autocar din Serbia, în care erau adulți copii care veneau de la un festival de folclor, s-a răsturnat într-un șanț în Stara Zagora din sudul Bulgariei. 12 pasageri au ajuns la spital, unii cu răni grave.

Accidentul a avut loc în oraşul Stara Zagora din sudul Bulgariei. Autocarul se deplasa spre capitala Sofia când a părăsit şoseaua şi s-a răsturnat într-un şanț. Opt copii şi patru adulți au fost transportați la spital, unii cu răni grave, a anunțat ministerul bulgar de interne. Alți pasageri au fost examinați şi au primit tratament medical.

Din primele informații, accidentul s-a produs din cauza unei erori din partea şoferului, atunci când atenția acestuia a fost distrasă în autocar, a declarat ministrul de interne Ivan Demerdjiev pentru postul bTV.

Autocarul pornise spre Belgrad de pe coasta Mării Negre şi avea la bord 38 de copii şi zece adulți din Serbia. Copiii participaseră la un festival de folclor în stațiunea de pe litoral Slancev Briag (Sunny Beach).

Accidentul are loc la nouă zile după un accident grav petrecut în Bulgaria în care a fost implicat un autobuz din România şi în care au murit patru persoane.