mamaplus

Un adolescent s-a înecat într-un iaz din sectorul Botanica al capitalei

-
//
07.08.2020

Un băiat de 15 ani a mers să se scalde împreună cu prietenii la un iaz din sectorul Botanica. După ce a intrat în apă, nu a mai ieșit, spun oamenii legii. Cu toate că salvatorii au lucrat operativ, viața adolescentului nu a putut fi salvată.

Tragedia a avut loc astăzi, la orele amiezii. Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Botanica a fost alertat la ora 13:40, despre faptul că un minor de 15 ani a intrat în apă și nu a mai ieșit.

La fața locului imediat s-au deplasat toate serviciile specializate. Angajații IGSU imediat au întreprins măsuri și au scos din apă corpul minorului aproape de ora 14:00.

Medicii de pe ambulanță au depus tot efortul pentru a-l resuscita, însă viața adolescentului nu a putut fi salvată.

La fața locului polițiștii au stabilit că minorul a mers la iaz să se scalde împreună cu un prieten, pe biciclete. După ce băiatul a intrat în apă și nu a mai fost văzut să iasă, amicul său a încercat să îl ajute, dar nu a reușit și a solicitat ajutor.

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de poliție.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, 57 de persoane, inclusiv 7 minori, și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară. În acest context Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îndeamnă repetat maturii să-și monitorizeze strict minorii și să nu le permită scăldatul și aflarea de unii singuri în preajma bazinelor acvatice din țară, în special în locuri neamenajate cu stații de salvare.

În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.