Un adolescent din Orhei a comis 70 de infracțiuni. Detalii uluitoare scoase la iveală

-
//
10.04.2019

Are 17 ani și 70 de infracțiuni la activ. Este vorba despre un adolescent din satul Nicolăeuca, raionul Orhei, dat în căutare, şi care este bănuit că a furat din gospodării, din biserici și magazine.

Ieri, minorul a fost reţinut în satul Pompa, raionul Făleşti, de poliţişti, pentru alte două infracţiuni comise recent în satul Suvorovca, din acelaşi raion.

Minorul provine dintr-o familie săracă. Acum 11 ani ambii părinţi au murit, iar fratele mai mare a ajuns la puşcărie pentru omor. Băiatul a ajuns în grija unei familii din sat. 

„Când l-am luat a fost şi un medic psihiatru, este un specialist bun şi cunoscut, i-a făcut un test cu desene, după care ne-a spus că la el psihicul e tare complicat, încordat”, a menţionat Gheorghe Bejan, locuitor al satului Nicolăeuca, Orhei.

Acum trei ani, adolescentul a plecat din familie. Părinţii adoptivi spun că băiatul le-a dat mari bătăi de cap. 

„A furat o maşină din mahală, a venit atunci la mine să-i dau un acumulator ca să pună la maşina furată, însă, nu o reuşit să o ia, stăpânul l-a prins. Într-un magazin, a intrat de vreo 15 ori”, a explicat Gheorghe Bejan.

„Era băiat cuminte, dar era lipsit de părinţi, au decedat ei. El a venit aici la un sătean şi a dat foc la casă”, a spus un bărbat.

Oamenii legii spun că în ultimii trei ani minorul se afla într-un Centru de plasament din raionul Orhei, de unde a fugit de nenumărate ori. 

„Din magazine fura produse alimentare pentru a se alimenta, din biserici mijloace băneşti la fel pentru necesităţile proprii, iar automobile pentru a se deplasa dintr-un punct în altul”, a declarat Adrian Cîrlan,  ofiţer superior din cadrul direcţiei Combaterea Crimelor Grave a INI.

Potrivit poliţiştilor, minorul riscă să stea cinci ani după gratii.

Sursa: publika.md