Un adolescent de 17 ani din Chișinău a decedat la spital din cauza gripei

Un adolescent de 17 ani din Chișinău a decedat la spital din cauza gripei

-
//
14.02.2018

Un adolescent, în vârstă de 17 ani, din Chișinău a decedat ieri la spitalul „Valentin Ignatenco”. Băiatul a fost internat la spital cu o zi mai devreme în stare extrem de gravă cu semne de șoc toxico-bacterian, febră și gripă.

Un adolescent de 17 ani din Chișinău a decedat la spital din cauza gripei

Pacientul a fost luat urgent în zona de resuscitare, unde imediat au fost efectuate măsuri de reanimații cardio-respiratorie.

Medicii i-au stabilit diagnosticul cu diagnosticul: „Șoc toxi– infecțios, Bronhopneumonie bilaterală confluentă, Pleurezie exudativă fibrinoasă, Insuficiență respiratorie gr.IV, Cardiopatie toxico-infecțioasă, Insuficiența cardio-respiratorie, Insuficiență renală acută cu dereglarea funcției de excreție și filtrație, diasprimarea hemopoezei cu predominarea limfocitelor, Disfuncție intestinală, Gripă”.

În pofida tuturor măsurilor, starea copilului progresa spre agravare, creștea hipoxia tisulară, dereglări circulatorii pronunțate și la data de 13.02.2018, ora 8.25 a fost stabilită moartea biologică.

Rezultatul examenului virusologic, medicii au constatat prezența ARN-ului a virusului gripal B.

În cazul decesului se efectuează expertiza medico-legală.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atrage atenția la exigența sporita a cetățenilor în această perioadă, evitarea locurilor aglomerate, aerisirea încăperilor de serviciu, de studii și la domiciliu. 

La apariția primelor simptome de răceală este necesar de a întreprinde următorii pași: adresarea imediată la medicul de familie, izolarea timpurie a bolnavului, utilizarea măștilor de protecție, dereticarea umedă cu folosirea dezinfectanților și alte măsuri recomandate de specialiști și administrarea tratamentului indicat de medic.

Sursa: Mamaplus.MD