mamaplus

ULTIMA ORĂ! În Republica Moldova a fost instituită stare de urgență în sănătate publică

-
//
09.09.2021

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a instituit stare de urgență în sănătate publică. Decizia a fost luată la ședința de astăzi a CNESP în contexul în care numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este în creștere în Republica Moldova. Măsurile noi intră în vigoare din data de 11 septembrie și vor fi valabile până în 31 octombrie. 

Astfel, persoanele care au peste 18 ani vor avea acces la evenimentele publice doar în baza unui rezultat negativ la coronavirus, efectuat printr-un test PCR sau a unui certificat de vaccinare anti-COVID.

Este vorba despre următoarele tipuri de evenimente publice desfășurate în aer liber și în spații închise: spectacole, concerte, festivaluri, cluburi de noapte, ringuri de dans, teatre, cinematografe, sălile de concerte și alte evenimente.

De asemenea, accesul la evenimente se va face la prezentarea concluziei medicale confirmative în cazul persoanelor care au suportat COVID-19, din 15-a zi până în ziua 180, timp de 6 luni de la îmbolnăvire sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor.