mamaplus

ULTIMĂ ORĂ! În Moldova a fost PRELUNGITĂ starea de urgență în sănătate publică

-
//
24.07.2020

Starea de urgență în sănătate publică în Republica Moldova a fost extinsă până pe 31 august. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică.

În acest context menționăm că toate grădinițele din Republica Moldova vor rămâne închise până la 1 septembrie.

Vor fi permise evenimentele cu până la 50 de persoane, organizate în localurile HoReCa. Este vorba de zile de naștere sau mese de pomenire, dar nunțile și cumetriile sunt în continuare interzise. Vor fi reluate și activitățile teatrale și concertistice în spații deschise pentru instituțiile teatral artistice. Este vorba de un public de până la 50 de persoane, cu respectarea regulilor.

Starea de urgență de prelungește până la sfârșitul verii cu posibilitatea de prelungire a termenului dat în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice. În acestă perioadă, purtarea măștii în spațiile închise este obligatorie pe întreg teritoriul țării.

Anterior, starea de urgență în sănătate publică era stabilită până în data de 30 iunie și a început pe 16 iunie, după care a fost prelungită până pe 31 iulie.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 22 105 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 15 407 au fost vindecate, iar 721 au decedat.