mamaplus

Tudor Chirilă a vorbit despre greșelile făcute de părinți: „E o generație care crește cu părinții în weekend”

-
//
05.05.2023

Tudor Chirilă a vorbit despre părinții care ajung să își petreacă timp cu copiii doar în weekend. Actorul își dorește să aibă o relație frumoasă cu băieții săi și are întotdeauna grijă la comportamentul pe care îl are față de ei.

mamaplus

Invitat la podcastul lui Mihai Bobonete, Tudor Chirilă a vorbit deschis despre un subiect sensibil pentru mulți părinți. Actorul consideră că a țipa la un copil este același lucru ca și cum l-ai lovi. El le cere scuze băieților lui de fiecare dată când are o atitudine nepotrivită față de ei. 

„Frica asta mă însoțește permanent. Cred că eforturile noastre în spre a fi niște părinți mai buni sunt mai conștiente decât efoturile alor noștri. Ai noștri plecau de la ideea clară că sunt niște părinți buni, că tot ce fac, ei fac pentru noi, fără să îi mai intereseze dacă ne afectează într-un fel pozitiv sau negativ. Drumul spre iad este pavat cu bune intenții. Cred că asta este valabil pentru orice părinte, mai puțin pentru cazurile exagerate cu bătăi, droguri ș.a.m.d. (…) De foarte multe ori cădem. Pentru mine e un must să am o relație cu ei în care lor să nu le fie frică de mine, de personalitatea mea. Cred că să ridici tonul e echivalent cu o palmă. Vezi cum un copil de 6-7 ani se sperie când ridici tonul. De fiecare dată încerc să îmi cer scuze, pentru că chiar cred că e important să nu apăsăm copiii cu o falsă iluzie că noi suntem niște statui de nedărâmat. După aceea cu asta o să se lupte ei, cu statuile astea pe care o să încerce să le dărâme în viața lor. Cred că și eu am încercat să dărâm statuia tatălui și a mamei', spune Tudor Chirilă, potrivit Libertatea.

În ziua de astăzi, părinții au ajuns să își petreacă tot mai puțin timp cu copiii lor, pentru că au un program încărcat, iar micuții la fel. Mulți ajuns să fie părinți doar de weekend, lucru ce afectează evoluția copiilor.

„Familia asta mi-a permis să fac toate tâmpeniile. Câtă încredere dăm noi copiilor noștri? Mai mult, câtă încredere dă școala, sistemul de educație copiilor noștri? Care stau de luni până vineri mai mult cu alții decât cu noi. Adică pleacă de acasă și 8 ore nu-i mai vezi. Copiii noștri sunt niște corporatiști, niște bugetari, niște angajați de mici. Ți-l ia de acasă de la 9 și se întoarce acasă la 4 obosit, la 6 e avioane și la 8 jumătate trebuie să își facă un duș. Mai sunt 4 ore pe care poți să ți le petreci cu copilul, asta dacă părintele ajunge acasă la 4. Sunt părinți care nu își permit luxul acesta. E o generație care crește cu părinții în weekend și cele două ore, dacă ajungi acasă la 6. Responsabilitatea școlii să te facă să ai încredere în tine este uriașă'.