mamaplus

Trei băieți, în vârstă de 10 ani, de 6 ani, dar și 3 ani, s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la sobă

-
//
07.12.2022

În dimineața zilei de 07 decembrie 2022 trei minori au avut de suferit în urma intoxicației cu monoxid de carbon. Cazul a fost înregistrat într-o locuință din satul Valea Perjei, raionul Taraclia. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 00:34.

La fața locului a intervenit un echipaj al serviciului de asistență medicală, care a stabilit că trei băieți, în vârstă de 10 ani, de 6 ani, dar și 3 ani s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la sobă. Copiii au primit îngrijirile de rigoare, iar ulterior echipajul medical a transportat pacienții la spitalul raional Ceadîr-Lunga. La moment starea de sănătate a acestora este de gravitate medie, fiind sub supraveghere medicală.

O versiune prealabilă lansată de specialiști ar fi intoxicația persoanelor cu gazul emanat de la soba din locuință. Incendiul în încăpere nu s-a produs. Cauza și circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă repetat cetățenii să respecte cu strictețe regulile de exploatare a sobelor și a instalațiilor de încălzit locuințele. În cazul în care acestea au fisuri să le înlăture pentru a nu-și pune viața în pericol.

Mai mult, pentru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon, oamenii sunt rugați să nu obtureze canalele de ventilare, să aerisească bine încăperile, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobe.

Întru evitarea situațiilor de risc, IGSU reamintește despre regulile de prevenire a situațiilor excepționale în urma utilizării surselor de încălzire printr-un spot social lansat anterior.