mamaplus

Turcia introduce taxa de cazare pentru turiști

-
//
14.12.2022

Începînd cu 1 ianuarie 2023, în Turcia intră în vigoare o taxă pe serviciile de cazare în hoteluri, moteluri și centre de recreere, relatează RBC-Ucraina cu referire la Bloomberg HT.

Se observă că taxa era planificată a fi introdusă la 1 aprilie 2020, dar ideea a fost amînată cu 2 ani din cauza pandemiei de coronavirus.

Obiectele impozitării sînt serviciile de peste noapte, care se prestează în: hoteluri; moteluri; centre de recreere; pensiuni; camping; cabane; case de munte. Cota de impozitare este stabilită la 2%.

În același timp, serviciile care sînt oferite studenților în căminele, hotelurile și taberele studențești sînt scutite de impozitare. De menționat că Turcia este unul dintre locurile preferate de recreere a cetățenilor moldoveni.

Potrivit statisticilor oficiale de turism internațional pentru primele 9 luni ale anului 2022, aproximativ 57% dintre cetățenii țării noastre care au călătorit în străinătate prin agențiile de turism și turoperatorii moldoveni s-au odihnit în Turcia în această perioadă.