Toamna – timpul de a merge în Egipt!

Toamna – timpul de a merge în Egipt!

-
//
21.10.2014

Toamna - sezonul de catifea în Egipt. Temperatura aerului în această perioadă al anului atinge 30 de grade, însă căldura de afară este suportată mult mai ușor decât vara – de pe mare suflă vântul ușor, iar  apa din mare este perfectă de scăldat. Și cel mai important moment. Suntem bucuroși să vă informăm că în perioada anului 2014/2015 – zborurile în Egipt pot fi luate și din Chișinău, începând cu 1 noiembrie.

Toamna – timpul de a merge în Egipt!

Această perioadă este confortabilă și pentru călătoriile pe întreg teritoriu al țării, începând cu excursii  ghicitori  al faraonilor, prin deschiderea muntelui Sinai, Cairo și Marea bibliotecă din Alexandria, precum şi piramida unică Keops din Ghiza – unica care a reușit să se păstreze din cele șapte minuni ale lumii.

Așa că cu o fermitate clară se poate afirma că odihna în Egipt – este cea mai bună posibilitate pentru turiști de a se relaxa și de a uita de zilele de muncă. Este o posibilitate de a studia miracolele rămase de la strămoși și încă odată de a savura plăcerea verii înainte de iarnă. Datorită particularităților sale climaterice, Egiptul este o țară perfectă pentru o odihnă pe plajă sau călătorii în excursii pe parcursul anului. A rămas un singur lucru- de ales locul pentru odihnă!

Hurghada  VS Sharm el-Sheih

Hurghada sau  Sharm el-Sheih — este o alegere, care a apărut cel puțin odată în fața oricărui turist, care și-a dorit o călătorie în Egipt. Orașele sunt amplasate la o distanță de doar 200 km, așa că pot fi vizitate ambele. Însă Hurghada - unul dintre cele mai vechi orașe, prețuit de turiștii cu copii, care optează pentru odihnă în liniște și cu mici cheltuieli. Pe când  Sharm el-Sheih este alegerea tinerilor, care sunt gata să petreacă nopți întregi în cluburile și restaurantele din oraș.

Toamna – timpul de a merge în Egipt!

Marea

Marea din Sharm el-Sheih este un adevărat paradis pentru daiveri, un adevărat regat subacvatic cu flora și fauna atât de diversificată. Centre de diving aici sunt o mulțime, în marea parte din ele sunt angajați instructori ruși. Este locul perfect pentru înotul subacvatic și odihna de plajă – apa cristalină, lumea diversă a apelor și o multitudine de recife de corale.

Condițiile pentru diving în Hurghada sunt perfecte pentru începători. Aici este mai simplu și mai sigur. În aceste locuri sunt răspândite dive-saiturile cu indicația locurilor cu o adâncime mai mică, unde nu sunt curenți. Dacă vă place să intrați în mare pe nisip, sau sunteți însoțiți de copii atunci alegerea pe care trebuie să o faceți este Hurghada, cunoscută prin plajele sale mari. 

Toamna – timpul de a merge în Egipt!

Excursii

Atunci când ocălătorie în Egipt este pentru prima dată, atunci locul perfect este Hurghada, deoarece anume aici sunt concentrate cele mai răspândite curiozități ale lumii (piramidele, Luxor ) și muzeele.

Însă atunci când intenționați să mergeți pe la locurile sfinte – muntele lui Moisei, Iordania, Ierusalim, mănăstirea sf. Elena – atunci alegerea perfectă va fi Sharm el-Sheih.

Din Hurghada cu o regularitate  sunt organizate excursii la cele mai răspândite curiozități ale Egiptului: piramidele Ghiza, Luxor în muzeul din Cairo, la muntele lui Moisei și mănăstirea Sf. Ecaterina.

Din Sharm el-Sheih se pot organiza excursii la mănăstirea Sf. Ecaterina, pe legendarul munte Sinai și la canionul colorat, precum și de organizat călătoriile cu cămile în pustiu.

Toamna – timpul de a merge în Egipt!

Baza de hotele

Infrastructura hotelieră este mai dezvoltată în Sharm el-Sheih, deoarece curortul este mai recent construit, cu drumuri moderne. Însă în Hurghada chiar și cele mai ieftine hotele(3-4*) sunt amplasate pe prima linie, ceea ce este o raritate în  Sharm el-Sheih. 

Taba- a treia perlă a Egiptului

Formidabil, și unul din cele mai compacte locuri de odihnă din județul Sinaia de sud, amplasat în estul Egiptului, în apropiere de hotarul cu Izraelul.

Toamna – timpul de a merge în Egipt!

Marea

În Tabu turiștii sunt atrași de diving și free-diving. Plajele de aici nu vor lăsa indiferenți nici maturii și nici copiii. Recifele de corale sunt amplasate chiar pe margine de plajă, însă la intrarea în mare este nisip. Amatorii de diving vor rămâne mulțumiți de înotul în apropierea insulei faraonilor. 

Această insulă este amplasată la sud de Taba (8 km) la 250 metri de la mal. Insula este înconjurată de recife de corale, iar pe vârf este construită o cetate a cruciaților, ridicată în sec. al  XII-lea. La o distanță de 8 km de la insula faraonilor se află golful Ford. Taba este înconjurată de munții Sinaia, iar la mal sunt o mulțime de grote și lagune. 

Excursii

Din Taba se pot organiza câteva excursii pentru a vedea curiozitățile Sinaia, pe muntele lui Moisei sau la mănăstirea Sf. Ecaterina, dar și spre Canionul colorat sau cel alb.

Pereții Canionului colorat natura i-a vopsit cu cele mai ciudate culori, iar pereții celui alb –sunt ca zăpada. De asemeni din Taba sunt organizate excursii în direcția Ierusalimului și unul din cele mai vechi orașe Petru (Iordania)

Toamna – timpul de a merge în Egipt!

Baza de odihnă separată

Este de reținut că Taba – nu mai este un oraș tradițional din Egipt. Aici sunt mixate o multitudine de tradiții și culturi. Probabil, împreună cu coloritul de musulmani aici este prezent și Vestul. În jurul orașului Taba, în munții Sinaia, sunt amplasate câteva locuri importante pentru creștini. Iar într- apropiere începe  un alt  sata- Izrael – leagănul democrației și civilizației creștine. Se resimte influența Vestului, care se regăsește în calitatea deservirii— care diferă și sunt la un nivel foarte  înalt.

Toamna – timpul de a merge în Egipt!