mamaplus

Măştile de protecţie nu vor mai fi obligatorii în timpul călătoriei cu avionul, în Europa

-
//
11.05.2022

Începând de luni, 16 mai, pasagerii nu vor mai fi nevoiți să poarte măşti de protecție în aeroporturile şi la bordul avioanelor din Europa, au anunțat, miercuri, Agenția Uniunii Europene pentru Siguranță a Aviației şi Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor.

“De săptămâna viitoare, măştile de protecție nu vor mai fi obligatorii pe durata zborurilor, pentru a ne alinia, în linii mari, la cerințele autorităților naționale din Europa pentru transportul public", a declarat directorul executiv al Agenției Uniunii Europene pentru Siguranță a Aviației, Patrick Ky, conform Reuters.

Italia, Franța, Bulgaria şi alte țări europene au relaxat sau au ridicat măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.   

Mai multe companii aeriene americane au anunțat că nu vor mai solicita purtarea măştilor încă din aprilie, după ce un judecător federal din Florida a decis că obligativitatea privind utilizarea măştilor în transportul public este ilegală.   

Directorul Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, Andrea Ammon, a spus că deşi purtarea măştilor nu va mai fi obligatorie "este important să fim conştienți că distanțarea fizică şi o bună igienă a mâinilor sunt cele mai bune metode de reducere a transmiterii virusului".  

Se aşteaptă ca regulile privind purtarea măştilor să varieze după ridicarea cerinței obligatorii, companiile aeriene sunt sfătuite să încurajeze pasagerii să folosească măşti pe zborurile către sau dinspre destinații în care purtarea măştii este încă necesară în transportul public, au spus agențiile.