mamaplus

Important: Italia a modificat regulile de acces pe teritoriul țării

-
//
02.03.2022

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova informează că, începând cu data de 1 martie 2022, au fost modificate regulile de intrare pe teritoriul Italiei. Astfel, a fost anulată lista cu țările repartizate pe zone.

Pasagerii care doresc să intre în Republica Italiană, sunt obligați să respecte una din următoarele cerințe:

  • să prezinte Certificatul Digital de Vaccinare cu vaccinurile aprobate de EMA – Comirnaty (Pfizer/BioNTech) , Spikevax (Moderna), Vaxzevria (AstraZeneca), Janssen Pharmaceutica NV (Johnson&Johnson). Termenul nu trebuie să depășească 9 luni de la ultima doză administrată. Se acceptă și doza booster.
     
  • o dovadă de recuperare după COVID-19 – certificatul de recuperare să dovedească că de la infectare nu au trecut mai mult de 180 zile însă mai mult de 11 zile;
     
  • sau un test RT-PCR NEGATIV efectuat nu mai devreme de 72h până la intrarea în țară sau un test Antigen, efectuat cu 48h până la intrare în țară.

De menționat că, copiii până la 6 ani sunt scutiți de cerințele enumerate mai sus.

Totodată, rmâne în vigoare obligativitatea completării formularului online PLF: (cu cel mult 48h până la decolare), iar ca excepție se acceptă și pe suport de hârtie.

Pasagerii care nu pot prezenta unul din actele confirmative de mai sus, vor fi plasați în autoizolare pe o perioada de 5 zile.