mamaplus

Franța și Israel anunță noi reguli de călătorie pentru cetățenii moldoveni

-
//
20.08.2020

Noi reguli de călătorie în Franța. Compania Air Moldova informează că, începând cu data de 19 august, toți pasagerii care ajung în această țară vor trebui să prezinte testul COVID-19 cu rezultat negativ.

Acesta va fi valabil în cazul în care a fost efectuat nu mai devreme de 72 de ore până la zbor, cu excepția copiilor cu vârsta de până la 11 ani. La fel rămâne în vigoare completarea declarațiilor epidemiologice: Fișier 1 (ENG), Fișier 1(FRA), Fișier 2.

Și Israel a introdus noi reguli de intrare în țară, începând cu data de 16 august 2020 

Toți pasagerii care pleacă spre Israel sunt obligați să completeze online formularul ”Clearance Application” impus de către autoritățile Israelului.Acest formular poate fi găsit aici. 

Formularul nu poate fi completat mai devreme de 24 ore până la decolare. Așa cum Republica Moldova este în zona roșie, pasagerii care pleacă spre Israel vor intra în izolare și astfel trebuie să completeze formularul ”Isolation form”. Pasagerii care pleacă din Israel spre Moldova, de asemenea sunt obligați să completeze on-line formularul ”Clearance Application”.

În funcție de informația furnizată de pasager, la completarea formularului online, acesta va fi informat dacă i se permite sau nu călătoria. În momentul înregistrării la cursă, pasagerul trebuie să prezinte copia printată a răspunsului pozitiv din partea autorităților Israelului pe care l-a primit în urma completării formularului sus menționat.

Amintim că la moment doar cetățenii statului Israel sau cei care au viza de reședință a statului Israel pot călători spre Tel Aviv. Cetățenii străini pot întra în Israel doar cu autorizare specială emisă de autorităţile de migrație a Israelului.