mamaplus

Este oficial: Italia recunoaște certificatele de vaccinare moldovenești

-
//
25.09.2021

Italia recunoaște certificatele de vaccinare emise de autoritățile naționale de sănătate din Republica Moldova. Vaccinul utilizat trebuie să fie autorizat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Această decizie a fost luată de Ministerul Sănătății italian la data de 23 septembrie. Circulara poate fi accesată AICI.

Valabilitatea certificatelor de vaccinare obținute peste hotare este aceeași ca și a certificatului verde (GrenPass) emis de statul italian.

"Potrivit prevederilor legale menționate mai sus, la moment, cetățenilor Republicii Moldova care se află pe teritoriul Italiei pe motiv de muncă sau studii, indiferent dacă sunt înscriși la Serviciul Național de Sănătate, le este recunoscută vaccinarea efectuată în Republica Moldova, dacă aceasta a fost efectuată cu vaccinuri autorizate de EMA", menționează Nemerenco.

Potrivit ei, certificatele respective trebuie să cuprindă următoarele informații: (i) numele de familie, prenumele și data nașterii, (ii) date referitoare la vaccin (denumirea/lotul), (iii) data administrării vaccinului, (iv) date referitoare la autoritatea care a eliberat certificatul (statul/autoritatea sanitară). 

Se acceptă certificatele eliberate/prezentate pe format de hârtie sau digital în una din următoarele limbi: italiană, engleză, franceză, spaniolă sau germană.