mamaplus

Din 1 septembrie se schimbă regulile de intrare în Federația Rusă pentru cetățenii moldoveni

-
//
23.08.2021

Începând cu 1 septembrie curent, cetățenii Republicii Moldova, care intenționează să intre pe teritoriul Federației Ruse, au obligația ca până la traversarea frontierei de stat, să înregistreze rezultatele testului COVID-19, în aplicația mobilă ”Călătoresc fără COVID-19” (”Путешествую без COVID-19”), dezvoltată de autoritățile ruse.

Potrivit Ministerului Sănătății, testul trebuie să fie efectuat prin metoda PCR, să fie negativ și cu o valabilitate nu mai mare de 72 de ore.

Totodată, în decursul a trei zile calendaristice din momentul intrării pe teritoriul Federației Ruse, aceștia vor fi testați obligatoriu la COVID-19, prin metoda reacției PCR. Până la obținerea rezultatelor, vor trebui să respecte regimul de autoizolare la domiciliu/locul de aflare.

De asemenea, Ministerul Sănătății precizează că nu este necesară testarea PCR pe teritoriul Federației Ruse a cetățenilor Republicii Moldova care dețin confirmarea că în ultimele 12 luni au fost vaccinați împotriva COVID-19 sau că în ultimele 6 luni au fost infectați cu COVID-19.

Menționăm că, Republica Moldova este în proces de aderare la platforma mobilă ”Călătoresc fără COVID-19”.

Aplicația online ”Путешествую без COVID-19” poate fi accesată la următorul link: https://www.mid.ru/bezcovid.