mamaplus

Cinci lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a merge într-o călătorie

-
//
11.07.2019

Este adevărat că fiecare vacanță poate deveni o escapadă care te distanțează de stresul zilnic, însă există anumite reguli utile pentru a putea valorifica în mod eficient timpul liber. 

mamaplus

Nu este vorba despre interdicții, ci mai degrabă despre un ghid care va accentua voia bună, prevenind clipele neplăcute sau irosirea momentelor speciale petrecute departe de casă.

Iată ce ar trebui să știi despre călătorii:

1. Costurile nu vor deveni niciodată foarte mici
Foarte multe persoane amână călătoriile pentru că sunt convinse că își vor permite mai ușor vacanțele dacă mai așteaptă. Realitatea este că escapadele vor deveni din ce în ce mai scumpe, mai ales după ce te căsătorești și mergi cu toată familia.

2. Poți dormi mai mult când te întorci acasă
Poate crezi că ai nevoie de 8 ore de somn în fiecare noapte, dar nu este același lucru în vacanță. Lasă adrenalina călătoriei să te ghideze și distrează-te mai mult pentru că vei avea tot timpul să te odihnești după ce ești din nou acasă. Precis nu vei privi înapoi gândindu-te că ai făcut foarte bine că ai dormit până târziu. Mai bine redu temporar numărul de ore de somn, descoperă peisaje și monumente unice și integrează-te în atmosfera și cultura locului pe care îl vizitezi.

3. Presupune întotdeauna că îți vei depăși bugetul cu 20%
Adaugă 20% peste totalul la care te-ai gândit pentru a evita grijile și stresul legat de bani în timpul vacanței. Nu înseamnă că vei cheltui cu siguranță acea sumă, dar vei fi pregătit pentru costuri mai ridicate sau întâmplări neprevăzute.

4. Rezervă timp pentru a te informa
Folosește Instagramul, blogurile de călătorii, Google sau diferite cărți informative pentru a cerceta istoria și tradițiile locului spre care te îndrepți. Vei vedea că a meritat când ajungi acolo.

5. Orice oraș se vede mai bine de pe un acoperiș
Dacă plănuiești să vizitezi un anumit oraș să știi că vei putea observa priveliștea mult mai bine de sus. 
Alege un bar sau un restaurant situat pe acoperișul unei clădiri înalte și vei avea parte de o viziune panoramică a tuturor clădirilor și străzilor.

Sursa: publika.md