mamaplus

Avertizare nouă pentru moldovenii care au planificat să meargă în Bulgaria

-
//
06.08.2021

Vești rele pentru cei care se pregăteau să își petreacă vacanța de vară în Bulgaria. Autoritățile de la Sofia anunță că Bulgaria va intra în zona portocalie, pe motiv că numărul infectărilor cu noul coronavirus este în creștere. Acest lucru va duce la impunerea unor noi măsuri de restricție. Ministerul Sănătății de la Sofia a adoptat un plan care arată în mod clar când se iau anumite măsuri.

La momentul de față, Bulgaria este în zona verde, dar, cel târziu până luni, 9 august 2021, țara va intra în zona portocalie.

De asemenea, în prezent, se iau măsuri pentru a consolida mai degrabă controlul antiepidemic în spații închise, unde sunt mulți oameni. Acestea sunt în principal discotecile din stațiuni; există opinii cum că acolo nu sunt respectate deloc măsurile, scrie dcbusiness.ro.

Este evident că măsurile se vor înăspri, în cazul în care numărul infectărilor cu coronavirus va crește. Cel mai probabil, în zona roșie vor fi restricții destul de dure referitor la localurile cu spații închise.

Și în cazul localurilor în aer liber în care există o supraaglomerare vor putea exista restricții. Atât localurile închise, cât și cele deschise constituie locuri de contaminare.

În schimb, plajele nu sunt locuri de contaminare.

Medicul Dimităr Petrov a declarat, la un post de televiziune bulgar, că plajele nu reprezintă o astfel de problemă, sunt în aer liber, iar acolo e și vânt.

”Lucrurile se întâmplă în contactele din afara plajelor”, a precizat doctorul Dimităr Petrov.