mamaplus

Alertă de călătorie pentru cetățenii moldoveni care urmează să plece în Bulgaria

-
//
12.10.2021

Toți cei care și-au planifica o vacanță în Bulgaria, sunt îndemnați să o amâne. În această țară a fost emisă o aleră meteorologică. În perioada 12 – 13 octombrie 2021, o parte însemnată a teritoriului va fi afectată de precipitații sub formă de ploaie, fiind emise coduri de atenționare meteorologică.

Astfel, au fost emise: 

  • Cod portocaliu de precipitații sub formă de ploaie pentru regiunile Kârdjali, Haskovo, Yambol şi Burgas. Cantitatea de precipitații va atinge valori de 40 – 60 mm;
  • Cod galben de ploaie pentru regiunile Smolyan, Stara Zagora, Gabrovo, Veliko Târnovo, Ruse, Târgovişte, Sliven, Şumen, Razgrad, Varna, Dobrici şi Silistra. Cantitatea de precipitații va fi atinge valori de 20 – 40 mm.

În acest sens, toți cei care urmau să plece în Bulgaria, sunt atenționați de pericol și îndemnați să se abțină de la călătorii în perioada vizată.

”Autoritățile bulgare recomandă urmărirea cu atenție a evoluției meteorologice din zonele respective, adaptarea vitezei la condițiile de trafic şi respectarea cu strictețe a semnalizărilor rutiere temporare şi a indicațiilor/semnalelor organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere”, a transmis MAE al României.