mamaplus

Tragic! Un băiat de 14 ani s-a înecat într-o stațiune de vacanță din Antalya

-
//
16.08.2022

Adolescentul britanic în vârstă de 14 ani înota în piscina hotelului de pe plajă Liberty Lara din Antalya duminică după-amiază. Băiatul a fost scos inconștient din piscină de un barman de la stațiunea all-inclusive și i s-au făcut manevre de resuscitare la fața locului, înainte de a fi transportat de urgență la un spital din apropiere, potrivit unui turist care a văzut incidentul.

Poliția investighează acum afirmațiile conform cărora salvamarul, care ar fi trebuit să fie de serviciu în perioada în care băiatul s-a înecat, a părăsit piscina, lăsând-o nesupravegheată, pentru a merge în pauza de masă.

„S-a întâmplat în jurul orei 13:00 și am auzit că salvamarul a plecat la prânz. Au încercat foarte mult să-l resusciteze pe băiatul de lângă piscină, dar era prea târziu”, a spus un martor pentru The Sun.

Reprezentanții hotelului „Liberty Lara” au declarat pentru The Sun că afirmațiile referitoare la salvamarul absent sunt false.

„Există camere de supraveghere situate în jurul zonei piscinei care au fost vizualizate atât de conducerea Liberty Lara, cât și de poliția locală. Salvamarii au ajuns la fața locului în 30 de secunde. Avem un salvamar suplimentar peste numărul necesar pentru a ne asigura că piscinele nu sunt lăsate nesupravegheate atunci când un salvamar ia o pauză de masă”, au declarat reprezentanții hotelului.

Vestea incidentului nefericit din Turcia a venit când numărul morților din înec în mijlocul caniculei verii din Marea Britanie a atins 22 în acest weekend.