Tragedia din raionul Glodeni. Tatăl celor trei copii care au ars de vii în propria locuință, reţinut

Tragedia din raionul Glodeni. Tatăl celor trei copii care au ars de vii în propria locuință, reţinut

-
//
16.11.2017

Tatăl celor trei copii care au ars ieri de vii în propria locuință din satul Danu, Glodeni, a fost reținut pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată de șeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc. 

Tragedia din raionul Glodeni. Tatăl celor trei copii care au ars de vii în propria locuință, reţinut

Bărbatul este bănuit de omor din imprudență, care se pedepsește cu până la șase ani de închisoare.

Potrivit procurorului din Glodeni, Ion Covalciuc, bărbatul nu a întreprins măsuri pentru a-şi salva copiii. Mai mult ca atât, bărbatul a fost anterior condamnat pentru omor. Mama celor trei copii a fost plasată într-un centru de reabilitare psihologică sub supravegherea specialiștilor. 

PUBLIKA.MD aminteşte că cei trei copii, printre care şi un bebeluş, au ars de vii, în timp ce dormeau în casă, iar părinţii nu au reuşit să-i salveze. Incendiul s-a produs la miezul nopţii, iar oamenii legii deocamdată nu ştiu de ce a izbucnit focul.

Mama le-a povestit poliţiştilor că, marţi noaptea, spăla căruciorul în curtea casei, când a izbucnit incendiul. Femeia l-a strigat pe soţul său, care dormea într-o cameră cu cei trei copii. Bărbatul ar fi ieşit în fugă afară, iar când a încercat să se întoarcă în casă pentru a salva copiii, flăcările erau prea puternice. Cei doi părinţi au refuzat să vorbească cu presa, iar bunica nu-şi poate explica cum s-a produs tragedia. 

Cei doi soţi trăiau în concubinaj, tatăl, în vârstă de 38 de ani, lucra taximetrist, iar mama, de 28 de ani, era în concediu de maternitate. Primarul satului spune că familia primea ajutor social pentru că avea venituri mici. Totodată, vecinii de mai multe ori s-au plâns la primărie că aceştia îşi lasă copiii fără supraveghere, iar din această cauză au intrat în vizorul asistentului social şi a poliţiei. 

Experții examinează mai multe versiuni ale izbucnirii incendiului, printre care scurtcircuitul sau defecțiuni ale sistemului de încălzire.

Sursa: publika.md